Dé vereniging van openbare en
algemeen toegankelijke scholen

Lees meer

Kernwaarden openbaar onderwijs

VOS/ABB heeft een bijzondere opdracht: goed en ‘waardenvol’ openbaar onderwijs tot stand brengen.

Belangenbehartiging

VOS/ABB behartigt de belangen van openbare en algemeen toegankelijke scholen en hun besturen.

Advies & ondersteuning

VOS/ABB biedt  professioneel advies en ondersteuning op tal van expertisegebieden.

 

Event 'Wie niet leest...' met Jan Terlouw

Dit event is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met effectief leesonderwijs. Keynotespreker: Jan Terlouw! Wij organiseren dit event  met onze Vlaamse partnerorganisatie OVSG.

Symposium 'Het verhaal van de openbare school'

Met dit symposium bij UniC in Utrecht begint de Week van Openbare Scholen, de jaarlijkse week waarin wij met scholen in heel Nederland het openbaar onderwijs in de spotlights zetten. Deelname = gratis!

Strategisch personeelsbeleid

Goed onderwijs vraagt om goed strategisch personeelsbeleid. Want alleen met voldoende gekwalificeerde én gemotiveerde mensen kunt u ervoor zorgen dat uw onderwijsinstelling vitaal is en blijft. VOS/ABB kan u hierbij ondersteunen!

Winternummer magazine Naar School

Het winternummer van ons magazine Naar School gaat o.a. over leerkrachten die het liefst parttime werken. Andere onderwerpen:  kansengelijkheid, klimaatneutrale schoolgebouwen en maatschappelijk verantwoord lobbyen.

Laatste nieuws

Breng het verhaal van uw openbare school in beeld! – PO/VO

De Week van Openbare Scholen die VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs elk jaar organiseren, is dit keer van 20 tot en met 24 maart. Een leuke activiteit voor of tijdens deze week is om zelf foto’s en/of een video te maken over de kracht van uw openbare school. Daarmee kunt u collega’s inspireren!

Deel dit bericht:
Lees meer

Griepepidemie lijkt bijna voorbij – PO/VO

Het aantal mensen dat met griepachtige verschijnselen naar de huisarts ging, lag in de week van 16 tot en met 22 januari op 34 per 100.000. Het is voor het eerst sinds medio december dat dit aantal onder de grens ligt waarboven sprake is van een epidemie.

Deel dit bericht:
Lees meer

Regeling WNT werkt goed – PO/VO

De ministriële regeling van OCW bij de Wet normering topinkomens (WNT) functioneert goed en is in haar eenvoud begrijpelijk voor de onderwijssector. Dat melden de onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma.

Deel dit bericht:
Lees meer

VOS/ABB versterkt en verdiept

Wij focussen op de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Daarmee nemen we duidelijk stelling tegen polarisatie en willen we de angst voor het onbekende wegnemen. Goed onderwijs gaat volgens ons over samenwerking, verdraagzaamheid, overbruggen van verschillen en versterken van onderling begrip. Op alle niveaus.

Lid worden

VOS/ABB doet er alles aan om leden te voorzien van verdiepende informatie en praktisch advies. We helpen graag de organisatie en uw medewerkers te versterken. Lid worden?

Vacatures openbaar onderwijs

Breng uw vacatures effectief onder de aandacht. Via onze website, wekelijkse e-mailnieuwsbrieven en social media. Ook kunt u via VOS/ABB forse kortingen krijgen op het plaatsen van vacatures in regionale en/of landelijke kranten.

Magazine Naar School

Wij maken het blad van, voor en over het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in Nederland. Want de verhalen van de openbare scholen doen ertoe! Ons magazine verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 3.000 exemplaren. Leden van VOS/ABB krijgen het gratis toegestuurd. Dit geldt voor bij VOS/ABB aangesloten besturen én hun scholen.

In het nieuwste nummer onder andere:

Neem een abonnement

Naar archief