Aantal onderwijsvacatures in november gedaald

Het onderwijs is vorige maand in het vacatureaanbod een van de grote dalers geweest. Dat blijkt uit de MonsterEmploymentIndex, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Lees verder

Over de gehele linie is het aantal vacatures vorige maand, na een kleine opleving in oktober, licht gedaald. In enkele sectoren steeg het aantal vacatures wel, waarbij de stijging in de juridische sector het grootst was. Ook in de bouw was een (lichte) stijging te zien.

De grootste daler in november was de gezondheidszorg, die het laagste niveau bereikte sinds juni 2008. Het onderwijs was de op één na grootste daler, gevolgd door landbouw & visserij en horeca & toerisme.

VOS/ABB constateert ook elk jaar dat er in november een dip in het aantal onderwijsvacatures op het gebied van bestuur en management ontstaat. Over het algemeen is het aanbod het grootst in het begin van schooljaar en in het voorjaar.

VOS/ABB biedt de mogelijkheid om vacatures te vermelden op deze website en in de e-mailnieuwsbrieven. Klik hier voor meer informatie.