Aantal vacatures in het onderwijs afgenomen

Het aantal onderwijsvacatures lag in september 9 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Lees verder

Uit de index blijkt dat de daling in september het grootst was in de juridische sector (-11 procent), de publieke sector (-9 procent), het onderwijs (ook -9 procent) en de gezondheidszorg (-8 procent). Alleen het aantal vacatures binnen human resource management bleef stabiel.

Ondanks de voortdurende dalingen, ziet managing director Diana Krieger van Monsterboard.nl een lichtpuntje: ‘Al werden er aanzienlijk minder vacatures aangeboden dan in september 2008, de mate waarin het aanbod op jaarbasis afneemt loopt terug. Hieruit lijkt de Index en daarmee de markt toch wat stabieler te worden.’

De Monster Employment Index maakt geen onderscheid tussen vacatures in het primair en voortgezet onderwijs en de andere sectoren. Ook wordt er bij de daling geen rekening gehouden met vacatures voor bijvoorbeeld leerkrachten en managers in het onderwijs.

VOS/ABB ervaart dat het aantal vacante directiefuncties in het onderwijs nog steeds erg moeilijk te vervullen is. Op deze website kunnen schoolbesturen overigens vacatures plaatsen, die dan tevens worden vermeld in de e-mailnieuwsbrieven. Klik hier voor meer informatie.