ABP verzint list om pensioenen op peil te houden

Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) is druk bezig een list te verzinnen om de pensioenen niet te hoeven verlagen.

De Telegraaf meldt dat het ABP met andere pensioenfondsen binnenkort aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voorstelt de pensioenregels te versoepelen. ‘De spelregels van het huidige contract zijn failliet, we hebben snel nieuwe spelregels nodig. Anders maken we ons pensioen tot een speelbal’, aldus Wortmann-Kool.

Volgens de Telegraaf gaan de fondsen de minister voorstellen om niet meer alleen met de extreem lage rente te rekenen, maar ook een deel van de toekomstige rendementen op beleggingen in te calculeren. ‘We zitten nu in een stelsel waarin we ons arm moeten rekenen’, zegt de bestuursvoorzitter van het ABP.

Het ABP kwam onlangs met de aankondiging dat het de pensioenen volgend jaar ‘zeer waarschijnlijk’ moet verlagen. Als grootste pensioenfonds in Nederland beheert het ABP onder andere de onderwijspensioenen.