Actiekrant School!Week vol ideeën

Rond 14 februari verschijnt de speciale actiekrant School!Week. Het is een inspirerende uitgave vol ideeën voor scholen om mee te doen met de campagneweek voor het openbaar onderwijs, van 19-23 maart. Hoe meer scholen meedoen, hoe krachtiger het signaal uit het openbaar onderwijs. Lees verder

De actie School!Week, die is opgezet door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs,  is bedoeld om landelijk de aandacht te vestigen op de meerwaarde van openbaar onderwijs. Met allerlei activiteiten laten openbare scholen in de actieweek aan de buitenwereld zien welke extra’s openbaar onderwijs biedt. 

Als school kunt u de aandacht vestigen op uw kernwaarden door activiteiten te organiseren die hierbij passen en die de aandacht trekken van pers en publiek. Organiseer bijvoorbeeld een debatwedstrijd of laat uw leerlingen werkstukken maken of blogjes schrijven over hun openbare school. Zo kunnen ze het openbare verhaal zelf vertellen! In de actiekrant staan nog veel meer ideeën om uw openbare school juist in week 12 in de kijker te spelen en uw leerlingen, ouders en personeel bewust te maken van de meerwaarde van openbaar onderwijs.

Leden van VOS/ABB of de VOO ontvangen de actiekrant tegelijk met het nieuwe nummer van School! Magazine. U kunt extra actiekranten bijbestellen, bijvoorbeeld voor uw personeel of ouders. Ook kunt u posters met de slogan ‘Ik ben welkom’ aanvragen. Leden van VOS/ABB of de VOO betalen daarvoor alleen verzendkosten. Op de website www.openbaaronderwijs.nu staan bestelformulieren en meer informatie.

Op de actiewebsite is ook te zien in welke regio’s al concrete plannen zijn gemaakt voor de School!Week. Heeft u ook een programma klaar? Geef het dan door aan projectleider Hans Teegelbeckers, hteegelbeckers@vosabb.nl, of aan Marleen Lammers via mlammers@vosabb.nl. Zij plaatsen het dan op de website. Het is de bedoeling dat er een zo compleet mogelijk overzicht van School!Week-activiteiten ontstaat.