Actieteam Brede School van start

Vier grote landelijke organisaties, waaronder VOS/ABB, hebben het Actieteam Brede School opgericht. Bij dit team van experts kunnen brede scholen op elk moment terecht voor gratis hulp en advies. Hiermee willen de oprichters bijdragen aan de ontwikkeling van brede scholen in Nederland. Lees verder

Het Actieteam Brede school is een initiatief van Aedes vereniging van woningcorporaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de MOgroep en onderwijsorganisatie VOS/ABB. Het Actieteam is specifiek gericht op korte interventies in de bestuurlijke en procesmatige samenwerking bij brede scholen die al functioneren, of bij brede scholen in ontwikkeling. Het team bestaat daarom uit onafhankelijke experts met bestuurlijke ervaring. Staatssecretaris Sharon Dijksma lanceert het Actieteam morgen, woensdag 7 november, op het Jaarcongres Brede School in Utrecht.

Concrete oplossingen
Het Actieteam heeft een meldpunt via het mail-adres bredeschool@aedes.nl, waar brede schoolpartners hun case kunnen indienen. Op verzoek van de brede school komt er vervolgens een expert op bezoek om te kijken hoe de partners samenwerken. Daarna worden er concrete oplossingen aangedragen om snel weer verder te kunnen met de brede school. De oplossingen kunnen gaan over beheer, locatie en/of bestuurlijke aangelegenheden.

Eerste afspraken gemaakt
De eerste afspraken voor advies zijn al gemaakt. Het streven is om het komende jaar veertig cases te behandelen. Voorzitter van het Actieteam is Jean Eigeman, zelfstandig ondernemer en namens de PvdA lid van de Eerste Kamer. Namens VOS/ABB maakt senior-beleidsmedewerker Gertjan van Midden deel uit van het Actieteam. Ook leden van VOS/ABB die veel kennis hebben van (de ontwikkeling van) brede scholen, kunnen meewerken. Van Midden roept hen op zich bij hem aan te melden via het mailadres gvanmidden@vosabb.nl.