Veel besturen in Amsterdam kampen met leegstand

Veel Amsterdamse besturen voor primair onderwijs kampen met kostbare leegstand. Betrokkenen schatten dat minstens 50.000 vierkante meter niet wordt gebruikt, terwijl elders in de hoofdstad juist extra lokalen nodig zijn. Dat meldt Het Parool. Lees verder

Het lokale dagblad meldt dat alleen al bij de openbare scholenkoepel Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR) 12.000 vierkante meter leegstaat. De kosten voor de niet gebruikte ruimte zijn fors: schoonmaak, onderhoud en verwarming kosten AWBR jaarlijks enkele tonnen.

Volgens Het Parool zijn andere schoolbesturen huiverig om te melden hoeveel leegstand zij hebben of weten ze dat niet precies. Voorzitter Herbert de Bruijne van het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO) in Amsterdam meldt in de krant dat de kosten voor de leegstaande lokalen niet meer zijn te dragen.

Innovatief omgaan met leegstand
In Arnhem heeft de openbare Heijenoordschool een innovatieve manier gevonden om leegstand tegen te gaan. In deze school wordt een leeg lokaal verhuurd aan zzp’ende ouders. Wellicht dat dit idee ook in Amsterdam en elders in het land soelaas kan bieden.

Klik hier voor het artikel in Het Parool.