Barneveld moet openbaar vo krijgen

Barneveld en de omliggende dorpen staan de komende weken in het teken van een publiciteitscampagne voor openbaar voortgezet onderwijs. Vanaf woensdag 13 mei worden onder meer via openbare basisschool Het Startblok in Achterveld in totaal 1000 posters verspreid met het motto Kies voor keuze. Ook alle andere openbare basisscholen in de gemeente Barneveld doen hieraan mee. Tevens worden posters verspreid via het consultatiebureau, de openbare bibliotheek en andere Barneveldse instanties.
Lees verder

Initiator van deze publiciteitscampagne zijn Barneveldse ouders, verenigd in de Initiatiefgroep OVO Barneveld, die voor hun kinderen een openbare middelbare school in de eigen gemeente willen. De initiatiefgroep vindt het niet meer van deze tijd dat er in Barneveld geen openbaar voortgezet onderwijs is. Openbaar onderwijs staat per definitie open voor elke leerling, ongeacht zijn of haar achtergrond. Openbare scholen laten leerlingen met wederzijds respect kennismaken met de diversiteit van de huidige samenleving.

Kies voor keuze
Onder het motto ‘Kies voor keuze’ wil de initiatiefgroep duidelijk maken dat iedere Barneveldse ouder in de eigen gemeente voor openbaar voortgezet onderwijs moet kunnen kiezen. Tot nu toe gaan leerlingen van wie de ouders de voorkeur geven aan openbaar onderwijs, na de basisschoolperiode noodgedwongen naar Amersfoort, Ede of Harderwijk. Daar zijn wel openbare vo-scholen.

Op de posters, uitgevoerd in het blauw en geel van de gemeentevlag, staat dat pluimveegemeente Barneveld broedt op openbaar voortgezet onderwijs. Er is een groot ei afgebeeld. Daarachter is het silhouet te zien van een krachtige haan, die de openbare middelbare school in Barneveld wordt. De publiciteitscampagne staat in het teken van een onafhankelijke behoeftepeiling, die in opdracht van het gemeentebestuur wordt gehouden onder ouders uit Barneveld en omgeving.

Wedstrijd
Aan de publiciteitscampagne is voor de kinderen van de groepen 6 en 7 van de openbare basisscholen in Barneveld een wedstrijd verbonden. Leerlingen die hun poster het meest opvallend thuis achter het raam hangen, kunnen een prijs winnen. Burgemeester J.A.M.L. Houben van de gemeente Barneveld zal de prijzen op maandag 8 juni aan de winnaars uitreiken.

Het Barneveldse initiatief wordt begeleid door VOS/ABB, de landelijke koepelorganisatie voor bestuur en management van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Zie www.vosabb.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Media die aandacht willen besteden aan de publiciteitscampagne kunnen contact opnemen met directeur Marianne Kuiper van openbare basisschool Het Startblok, Jan van Arkelweg 12, 3791 AC Achterveld. Telefoon (0342) 45 18 77.

De Initiatiefgroep OVO Barneveld is te bereiken via Annemarie Hemmelder, telefoon 06 – 23 97 35 82.

U kunt ook contact opnemen met Ankie Knijnenburg van VOS/ABB, telefoon 06 – 12 92 85 76, aknijnenburg@vosabb.nl.
De pdf van de poster is voor publicatie in hoge resolutie beschikbaar. Mailt u daarvoor naar Martin van den Bogaerdt van VOS/ABB, mvandenbogaerdt@vosabb.nl.