Barneveldse politiek steunt oproep voor openbaar vo

Alle politieke partijen in Barneveld die daar op 3 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkeizingen, staan achter een open brief van de Initiatiefgroep OVO Barneveld. De initiatiefgroep vroeg de partijen in de open brief om steun voor een oproep aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW. In die oproep zal haar worden gevraagd te helpen bij de realisering van openbaar voortgezet onderwijs in Barneveld. Lees verder

De steun van de politieke partijen in Barneveld kwam donderdagavond tijdens een lijsttrekkersdebat in Voorthuizen. Alle partijen zegden direct hun steun toe; alleen ChristenUnie en SGP deden dat onder voorbehoud. Zij willen eerst precies weten wat er in de oproep aan Van Bijsterveldt komt te staan.

Openbaar voortgezet onderwijs is een belangrijke kwestie in Barneveld. Tot nu toe is er geen openbare vo-school in deze Gelderse gemeente. Ouders kunnen in de eigen gemeente kiezen tussen christelijk en streng-christelijk voortgezet onderwijs. De Initiatiefgroep OVO Barneveld vindt die keuze te beperkt.

Onlangs werd bekend dat het voor de Onderwijsgroep Amersfoort financieel niet haalbaar is om in Barneveld een nevenvestiging te realiseren van de Openbare Scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. De Initiatiefgroep OVO Barneveld geeft echter niet op en onderzoekt nu andere mogelijkheden.

De initiatiefgroep wordt inhoudelijk en publicitaitr ondersteund door VOS/ABB. Ook de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) staat van harte achter het initiatief.

De open brief aan de Barneveldse politici staat in de rechterkolom. Daar vindt u ook een persbericht dat vrijdag aan de media is verstuurd.

Bijlagen