Bedrijven moeten met scholen samenwerken

Het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net) roept bedrijven op meer te gaan samenwerken met scholen. Het netwerk is op zoek naar samenwerkingspartners voor 120 havo- en vwo-scholen. Lees verder

Jet-Net is bestaat nu vijf jaar. In het netwerk zitten 147 scholen en 29 bedrijven, waaronder internationals zoals Shell, Philips, DSM, Akzo Nobel en Unilever. Met bijna 600 activiteiten bereikt Jet-Net jaarlijks ruim 33.000 leerlingen.

Voor 120 scholen is nog geen plaats binnen Jet-Net. Topmannen van technologische bedrijven vragen om extra aandacht voor dit tekort. Zij krijgen daarbij steun van voorzitter Barroso van de Europese Commissie. Hij vindt Jet-Net een krachtig voorbeeld dat navolging verdient in andere EU-landen.

De Jet-Net-bedrijven hebben als gemeenschappelijk doel om b├Ętatechnologie inzichtelijk en aantrekkelijker te maken voor de havo- en vwo-leerlingen. Bijna 800 medewerkers geven gastlessen, verzorgen expertmeetings, regelen bedrijfsbezoeken en helpen bij profielwerkstukbegeleiding. Klik hier voor meer informatie.