Beperkingen bij aanstelling bestuurder en commissaris

Adviseur José van Snek van de VOS/ABB-Helpdesk heeft een toelichting geschreven op de beperkingen die van kracht worden voor de aanstelling van bestuurders en commissarissen. De Helpdesk krijgt daar geregeld vragen over. Lees verder

Op 31 mei 2011 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel met betrekking tot de wijziging van bestuur en toezicht bij naamloze en besloten vennootschappen aangenomen. Alhoewel de titel het niet doet vermoeden, heeft dit wetsvoorstel ook voor een deel betrekking op de aanstelling van bestuurders en commissarissen bij stichtingen in het onderwijs. 

Het aangenomen wetsvoorstel stelt beperkingen aan het aantal toezichthoudende functies welke de bestuurder/commissaris bekleedt. Deze wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek (BW) zal naar alle waarschijnlijkheid op 1 juli 2012 in werking treden.

De toelichting die adviseur José van Snek van de VOS/ABB-Helpdesk heeft geschreven, kunt u downloaden als u lid bent van VOS/ABB. Let op: u dient ingelogd te zijn via Mijn VOS/ABB.

Als u uw inlogcodes niet (meer) weet, kunt u die opvragen bij Karin Peters van het secretariaat van VOS/ABB: kpeters@vosabb.nl.