Beste Bart: bekroond boek voor VOS/ABB-leden

Samen met de Nieuwsbrief ontvangt u deze week de gloednieuwe brochure ‘Beste Bart’, geschreven door Bob Kos, schoolleider in Almere en lid van VOS/ABB. De brochure is een bundeling van een aantal brieven van Bob Kos, die hij schreef terwijl hij de CNA/ESAN Schoolleidersopleiding volgde. Lees verder

De brieven van Kos werden begin deze maand tijdens de Nationale Onderwijsweek bekroond als verrassend eindwerkstuk van de Schoolleidersopleiding. Voor VOS/ABB was dat reden om het werkstuk uit te geven in de vorm van een brochure, als geschenk aan de leden. Het boekje heeft de titel ‘Beste Bart’ meegekregen, omdat Kos zijn brieven richtte aan zijn adjunct-directeur Bart Granade.

Aan de hand van de correspondentie is goed te volgen hoe Bob Kos het tijdens de cursus geleerde steeds meteen in praktijk brengt. De openhartige brieven aan Bart geven een helder beeld van het schoolmanagement, van de aanpak van Bob en zijn steeds sterker wordende leiderschapsvaardigheden.

De Nationale Onderwijsweek, dit jaar voor het eerst gehouden, is opgezet om het primair en voortgezet onderwijs in Nederland een week lang in het zonnetje te zetten. Het thema was dit jaar: ‘Buiten leren’. Onderdeel van de Onderwijsweek was de Dag van het Management. Op die dag reikte de Nationale Schoolleiders Academie (NSA) in samenwerking met het INOP een aanmoedigingsprijs uit aan talentvolle schoolmanagers.

Deze brochure is uitverkocht. U kunt de brochure downloaden uit de rechterkolom.

Bijlagen