Besturenraad heeft weinig op met integratie

Iedereen is welkom op protestants-christelijke scholen, mits men zich voegt naar de condities waaronder de school existeert. Dat stelt Paul Boersma, senior adviseur onderwijs en identiteit van de Besturenraad. In het blad SBM gaat hij met SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk in discussie over grondwetsartikel 23 over de vrijheid van onderwijs en algemene toegankelijkheid. Lees verder

In de discussie vraagt Boersma zich onder meer af of het wel uit de tijd is, zoals Van Dijk stelt, dat een orthodox protestants-christelijke school een homoseksuele leerkracht kan weigeren. Dit discussiepunt verwijst naar het op non-actief stellen van een homoleraar door het bestuur van de School met de Bijbel in het Veluwedorp Emst.

Boersma zegt in het artikel ook weinig op te hebben met het begrip integratie. ‘Wie bepaalt wie waarin moet integreren?’, aldus de adviseur van de Besturenraad. Het is volgens hem het beste om kinderen vanuit hun ‘natuurlijk verband’ voor te bereiden op de maatschappij. ‘Het gaat erom dat we het met elkaar uithouden ondanks onze verschillen. Daarvoor hoeven we niet allemaal bij elkaar in de klas te zitten’, vindt Boersma.

Het artikel uit SBM staat in de rechterkolom van dit bericht.

Bijlagen