Bestuur rehabiliteert onschuldige docente

Het college van bestuur van de Christelijke Scholengemeenschap Bogerman in Sneek rehabiliteert een docente die ten onrechte is beschuldigd van seksueel misbruik. Dat staat in een persverklaring van bestuursvoorzitter Berend Kamphuis van CVO Zuid-West Fryslân. Lees verder

Een leerlinge beschuldigde de lerares in 2007 van seksueel misbruik. De school stelde een onderzoek in, maar lichtte de docente daar pas na twee jaar over in. Uit het onderzoek bleek dat de aanklacht het niet rechtvaardigde om aangifte te doen. In de tussentijd zoemde het op de school van de geruchten.

De verklaring van bestuursvoorzitter Kamphuis, die spreekt van een betreurenswaardige kwestie, volgt op een tussenvonnis van de kantonrechter in Sneek. In dat vonnis wordt het bestuur opgedragen voor een ‘passend rehabilitatietraject’ en een schadeloosstelling te zorgen. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro. Kamphuis erkent dat de school in de afhandeling van de zaak fouten heeft gemaakt.

De persverklaring van bestuursvoorzitter Kamphuis en het tussenvonnis van de kantonrechter staan in de rechterkolom.

Op 9 september besteedde de EO in het tv-programma Uitgesproken aandacht aan deze zaak. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Bijlagen