Bestuur: Stem op partij die onderwijs serieus neemt

De bij VOS/ABB aangesloten Stichting Promes heeft ouders en medewerkers geadviseerd om bij de gemeenteraadsverkiezingen te stemmen op een partij die het onderwijs serieus neemt. Lees verder

De Stichting Promes verzorgt openbaar primair onderwijs in Meppel, Staphorst, IJhorst, Nijeveen en Havelterberg. Onder het sinds 2007 verzelfstandigde bestuur vallen 10 scholen met in totaal ruim 2000 leerlingen.

Algemeen-directeur  is Alberto Boon. Hij wijst er in de regio-editie Noordwest-Overijssel van de Stentor op dat de lokale politiek in Meppel nauwelijks in onderwijs geïnteresseerd lijkt. Hij baseert zich op de stemwijzer van de gemeente Meppel: ‘Van de 30 vragen ging er niet een over het onderwijs’, aldus Boon.

In een brief aan alle ouders en medewerkers roept Boon op om bij het stemmen voor de gemeenteraden nadrukkelijk te kijken naar partijen die het voor het onderwijs opnemen. Hij wijst er ook op dat de landelijke politiek de mond vol heeft van het grote belang van het onderwijs, maar dat er wel stevig op wordt bezuinigd.

Oud-staatssecretaris Sharon Dijksma kondigde op Prinsjesdag aan dat er ruim 90 miljoen euro wordt bezuinigd op de lumpsum van het primair onderwijs. Zij verpakte de bezuinigng als een korting op het budget voor bestuur en management, maar in feite komt het neer op greep uit de lumpsum. De Tweede Kamer heeft deze bezuiniging goedgekeurd.

Boon vreest dat de bezuinigingen op het onderwijs ertoe zullen leiden dat de logopedielessen en het zwemonderwijs als eerste gaan sneuvelen.