Bestuursbokaal van Dyade dit keer naar Nijkerk

De Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk heeft dit jaar voor haar jaarverslag de Bestuursbokaal gewonnen. Dat meldt dienstverlener Dyade. De twee andere genomineerden waren het bij VOS/ABB aangesloten Salto uit Eindhoven en Penta Primair uit het Groningse Westerkwartier. Lees verder

De bokaal ging vorig jaar naar het bij VOS/ABB aangesloten bestuur OPO Deventer. Het winnen van de bokaal maakte veel positieve reacties los. Er was brede media-aandacht voor, van de lokale, regionale en landelijke media.

Doordat het jaarverslag van OPO Deventer bijzonder goed in elkaar zat, lag de lat dit keer erg hoog, meldt Dyade. Uitgangspunt bij de beoordeling is dat het bestuursverslag is opgezet volgens de systematiek van het Elektronisch Financieel Jaarverslag (EFJ).

Verder moet het verslag tijdig bij CFI zijn ingeleverd en aan alle wettelijke eisen voldoen. Bovendien kijkt Dyade naar de kwaliteit van het gevolgde proces om tot het bestuursverslag te komen, de betrokkenheid van de medezeggenschapsraad en het (bovenschools) management en de kwaliteit van de toelichting.

Andere belangrijke punten zijn dat het verslag geïntegreerd moet zijn in de planning- en controlcyclus en dat er goed over wordt gecommuniceerd met alle stakeholders.

Klik hier voor het jaarverslag van de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk

Klik hier voor het jaarversdlag van Salto

Klik hier voor het jaarverslag van Penta Primair