‘Beter communiceren over borg voor schoolboeken’

Scholen die borg vragen voor het gebruik van de ‘gratis’ lesboeken, moeten daar beter met de ouders over communiceren. Dat adviseert voorzitter Sjoerd Slagter van de VO-raad. Lees verder

Slagter reageerde woensdag op Radio 1 op het bericht dat de Inspectie van het Onderwijs onderzoek doet naar klachten van ouders die zeggen dat de school van hun kind ten onrechte een borg vraagt. Het onderzoek van de inspectie volgt op een klachteninventarisatie door de Vereniging Openbaar Onderwijs.

Slagter benadrukte op Radio dat scholen een goede reden kunnen hebben om een borg voor het gebruik van schoolboeken te vragen. Hij erkende echter dat het bij sommige scholen misgaat en kwam met een aantal adviezen: ‘Zorg dat je het met je MR goed hebt afgesproken, zorg ervoor dat je een regeling hebt voor ouders die de borg niet kunnen betalen en zorg dat je er helder over communiceert. Als je aan die voorwaarden voldoet, is er niets tegen om een borg te vragen’, aldus Slagter.

Voorafgaand aan de reactie van Slagter was op Radio 1 een reportage te horen, waarin een ouder van een leerling en directeur Henk van Ommen van het Arentheem College in Arnhem te horen waren. 

Klik hier voor berichtgeving van de NOS. Bij dat bericht kunnen u de reportage uit het Arentheem College en de reactie van Sjoerd Slagter aanklikken. 

Klik hier voor berichtgeving door de Vereniging Openbaar Onderwijs over de borg voor schoolboeken.