BOOR doet aangifte wegens corruptie en oplichting

De Stichting BOOR voor openbaar onderwijs in Rotterdam heeft aangifte gedaan van ambtelijke corruptie, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. De aangifte betreft drie personen, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Lees verder

Het OM meldt verder dat de aangifte van BOOR wordt betrokken bij het al lopende recherche-onderzoek naar mogelijke fraude binnen de onderwijsorganisatie. Dat onderzoek richt zich op corruptie en valsheid in geschrifte door een medewerker van BOOR, die zich bezighield met onderwijshuisvesting. 

Door zijn toedoen, zo meldt het OM, heeft de stichting mogelijk regels voor de aanbesteding van bouwwerkzaamheden ontdoken. Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad trok daarover dit voorjaar aan de bel. 

Medio juli werden invallen gedaan in de kantoren van BOOR en de aan de stichting gelieerde administratieve organisatie Prosco. Ook werd de woning van de verdachte medewerker van BOOR doorzocht. In augustus werden vervolgens een man en een vrouw uit Soest aangehouden. Zij worden verdacht van omkoping. 

In november werden een man en een vrouw uit Capelle aan den IJssel gearresteerd. De opgepakte man was degene die werkzaam was bij BOOR. Vorige week maandag werd nog een 42-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Deze man is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. 

De nieuwe aangifte vloeit volgens het OM voort uit een onderzoek dat BOOR zelf heeft gedaan. Tot de drie mensen tegen wie aangifte is gedaan, behoren twee van de vijf eerdere arrestanten. De derde persoon is iemand uit de aannemersbranche.