‘Bouwen aan beter onderwijs’ drukbezocht

Het VOS/ABB-huisvestingscongres ‘Bouwen aan beter onderwijs’ is donderdag met ongeveer 120 deelnemers drukbezocht geweest. Senior beleidsmedewerker Gertjan van Midden kreeg veel positieve reacties van mensen die tijdens het congres kennis en ervaring met collega’s hebben gedeeld. Lees verder

Het was de tweede keer dat VOS/ABB het congres ‘Bouwen aan beter onderwijs’ organiseerde. Dit keer was het in congrescentrum Engels in het Groothandelsgebouw naast station Rotterdam Centraal, een locatie waar momenteel druk wordt gebouwd. Sommige congresgangers vonden dat een nadeel. Anderen zeiden dat de Rotterdamse bouwactiviteiten toepasselijk waren voor het thema van het congres.

Gertjan van Midden van VOS/ABB, die de bijeenkomst organiseerde, noemt de opzet van het congres geslaagd. ‘We hadden gekozen voor kleinschalige interactieve workshops, waarin de deelnemers ervaringen met elkaar konden uitwisselen. Kennis delen, daar ging het om.’

Daarbij kan het volgens Van Midden voor mensen heel positief zijn om te horen dat hun aanpak de juiste is. ‘Bevestiging is belangrijk, omdat veel mensen toch op een lonely place het wiel moeten uitvinden. Dan is het goed om van collega’s te horen dat je voor de juiste aanpak hebt gekozen!’.

In een van de drukbezochte workshops ging het over de keuze van het huisvestingsconcept dat het beste past bij de onderwijsvisie van de school. Ook de workshop van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en adviesbureau DHV was zeer in trek. Deze workshop ging over de manier waarop schoolbesturen op huisvestingsgebied soepel met de lokale autoriteiten kunnen samenwerken.

Informatie: Gertjan van Midden, 0348-405225, gvanmidden@vosabb.nl