Bouwfraude BOOR: geschil met aannemer over 2 ton

Tussen het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) en aannemer Niek Kortenhoeven is in de Rotterdamse bouwfraudezaak een geschil over de uitbetaling van 200.000 euro. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Wim Blok tegenover VOS/ABB. Lees verder

Kortenhoeven is een van de klokkenluiders, die vanwege vermoedens van bouwfraude naar de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam stapten. Marco Pastors en Dries Mosch van die partij brachten de bouwfraude bij BOOR in de publiciteit.

In een artikel in de Volkskrant meldde Kortenhoeven onlangs dat er bij BOOR onder verantwoordelijkheid van bestuursvoorzitter Blok op grote schaal met rekeningen voor huisvestingswerkzaamheden is gesjoemeld. De aannemer zei ook dat hij van BOOR nog 2 euroton tegoed heeft. 

Blok bevestigt tegenover VOS/ABB dat er sprake is van een geschil over 200.000 euro. De betaling van dit bedrag is volgens de bestuursvoorzitter opgeschort 'vanwege onduidelijke of afwezige specificatie'. Blok meldt ook dat er rekeningen voor in totaal 800.000 euro wél aan Kortenhoeven zijn betaald.

Verder laat Blok aan VOS/ABB weten dat 'de contacten met de bedrijven van de heer Kortenhoeven zijn opgeschort in verband met de lopende onderzoeken naar fraude'. BOOR laat intern een onderzoek uitvoeren. De recherche onderzoekt de zaak ook.

Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.