Brugklas openbare SG Lelystad wint prijs VO Gids

De openbare Scholengemeenschap Lelystad is een van de winnaars van de actie ‘Was jouw eerste jaar een prijs waard?’. De prijsvraag was uitgeschreven door de Onderwijs Communicatie Groep, die de VO Gids uitgeeft. Dit zijn regionale keuzegidsen voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. VOS/ABB beveelt deze regio-uitgaven aan bij de leden. Lees verder

Brugklasser Danique Splinter van de bij VOS/ABB aangesloten Scholengemeenschap Lelystad won in de categorie ‘Tekst’. Zij zond een eigen verhaal in, waarin zij over haar eerste jaar in het voortgezet onderwijs vertelde.

De jury van de VO Gids: ‘Een goed verhaal! Deze inzender is het gelukt de emoties van veel eerstejaars goed op papier te krijgen. Taalkundig zat het prima in elkaar. De rol van de school werd goed verteld: een geruststellende ontvangst en goede begeleiding. Lezenswaardig voor veel groep 8’ers.’

Multimedia en film
In de categorie ‘Multimediaal’ kwam burgklas 1D van het Gomarus College in Drachten als winnaar uit de bus. Docent Nederlands Hilbert Oostland zond namens de klas een multimediale productie in, die duidelijk maakt wat groep 8-leerlingen in het voortgezet onderwijs te wachten staat.

Klas H1A van het Koningin Wilhelmina College in Culemborg werd winnaar in de categorie ‘Film’. De film van de Culemborgse leerlingen laat zien dat zij op een positieve manier met elkaar samenwerken.

De bijdragen worden in november online op www.vo-gids.nl en voor een deel ook in de regionale edities van de VO Gids gepubliceerd.

Klik hier voor meer informatie.