Brugklassers delen ervaringen met groep 8-leerlingen

Eersteklassers kunnen meedoen met een wedstrijd van de VO Gids om leerlingen van groep 8 bijvoorbeeld met filmpjes te laten zien hoe zij het voortgezet onderwijs ervaren. Inzendingen kunnen online worden gezet en/of in de VO Gids gepubliceerd. Een jury selecteert per provincie de beste inzendingen. Lees verder

De VO Gids is een publicatie om groep 8-leerlingen en hun ouders te informeren over het voortgezet onderwijs. In de gids, die regionale edities kent, kunnen scholen zichzelf preseneteren. 

VOS/ABB ziet in de VO Gids een meerwaarde om het voortgezet onderwijs positief op de kaart te zetten. Voor VOS/ABB-leden geldt een speciale kortingsregeling. Bovendien heeft VOS/ABB in de VO Gids twee pagina’s geschreven om het specifieke karakter van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs positief onder de aandacht van basisschoolleerlingen en hun ouders te brengen.

Filmpjes, foto’s en verhalen
Met de wedstrijd voor eersteklassers wil de VO Gids de creativiteit van vo-leerlingen gebruiken om kinderen uit groep 8 te laten zien wat die in hun volgende leerjaar gaan doen. Er kunnen bijvoorbeeld filmpjes, foto’s en verhalen worden ingestuurd. Voorwaarde is dat het materiaal online kan worden gepubliceerd.

Een jury kiest per provincie de beste inzendingen. De scholen van deze leerlingen mogen gratis een eigen presentatie in de VO Gids plaatsen. Verder worden in drie regio’s (Noord, Midden en Zuid) drie hoofdprijswinnaars gekozen. Deze leerlingen mogen met de hele klas naar de bioscoop en krijgen een Museumjaarkaart. 

De inzendtermijn loopt tot 1 juni.

Klik hier voor meer informatie.