Canon van het Onderwijs is gereed

De Canon van het Onderwijs is verschenen. Het is een boek waarin de Nederlandse onderwijsgeschiedenis wordt belicht in 30 vensters. De Onderwijscanon staat ook op de nieuwe website www.onderwijserfgoed.nl.
Lees verder

De Canon van het Onderwijs is een cadeau van de Onderwijsraad aan het onderwijs ter gelegenheid van het afscheid van Fons van Wieringen als voorzitter van de Onderwijsraad in januari 2011.
Een commissie onder leiding van Sijbolt Noorda heeft de onderwijscanon samengesteld. Vorige week is de Canon feestelijk gepresenteerd in de Hogeschool Arnhem Nijmegen, waar genodigden de onderwijscanonquiz speelden. Die werd gewonnen door een team van onderwijsjournalisten. 

De Canon vertelt in 30 delen de geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. Van de parochieschool en Erasmus via de Mammoetwet en de Citotoets tot de nieuwste inzichten over het puberbrein. De 30 vensters staan overzichtelijk op www.onderwijserfgoed.nl. Het boek ligt inmiddels in de winkels, maar is ook verkrijgbaar via  www.uitgeverijboom.nl. Op Twitter kunt u @onderwijscanon volgen voor de laatste weetjes over onderwijsgeschiedenis.

Op www.onderwijsraad.nl staat een film van de feestelijke presentatie van de Canon.