CDA’er Biskop: prestatiebeloning is speeltje van VVD

Het CDA ziet niets in prestatiebeloning in het onderwijs. Tweede Kamerlid Jack Biskop spreekt van een ‘speeltje van de VVD’. Lees verder

CDA-minister Marja van Bijsterveldt van OCW trekt extra miljoenen uit voor prestatiebeloning in het onderwijs, terwijl daar in het onderwijs zelf maar weinig animo voor is. Bovendien gaat de investering in extra geld voor goed presterende leraren ten koste van de voorzieningen voor zorgleerlingen, omdat de minister tegelijkertijd 300 miljoen euro bezuinigt op passend onderwijs.

Tijdens een politiek debat met leerlingen op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur zei CDA-Kamerlid Jack Biskop, die dus een partijgenoot van Van Bijsterveldt is, dat de christendemocraten helemaal geen voorstander van prestatiebeloning zijn. ‘Dat is een politiek speeltje van de VVD. We willen juist af van die bonuscultuur’, aldus Biskop in de Brabantse krant BN De Stem.

Bij het debat in Etten-Leur waren ook de Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Cynthia Ortega-Martijn (ChristenUnie) aanwezig.