ChristenUnie moet het doen met Dr. Corrie

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW heeft geen moeite met de vooral in christelijke kringen omstreden Dr. Corrie. Dit personage geeft seksuele voorlichting in het Schooltv-Weekjournaal voor het basisonderwijs.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie had Dekker vragen gesteld over Dr. Corrie. Op de vraag of de staatssecretaris beseft dat er ouders zijn die niet gediend zijn van haar luchtige en vaak humoristisch bedoelde manier van seksuele voorlichting, antwoordt Dekker dat het een bekend gegeven is dat seksualiteit voor ouders een lastig onderwerp kan zijn om met hun kinderen te bespreken.

‘Hoeveel ouders moeite hebben met het item, is lastig te bepalen’, aldus Dekker. Er komen volgens hem bij het Schooltv-Weekjournaal ook veel positieve reacties binnen van ouders en leerkrachten.

Volgens de staatssecretaris wil de NTR met Dr. Corrie leerkrachten ‘een handvat bieden om een gesprek te beginnen in de klas’. Humor kan volgens hem helpen om ‘een meer ontspannen sfeer’ te creëren. Dekker wijst erop dat elke school zelf kan bepalen of er in de klas naar Dr. Corrie wordt gekeken.

Voordewind is niet tevreden met de antwoorden van Dekker. Op Twitter meldt hij dat de actie www.stopdoktercorrie.nl doorgaat.