Consent dempt ophef na berichten over dure skybox

De berichtgeving over de skybox in het stadion van FC Twente is ongenuanceerd. Dat meldt de stichting Consent voor openbaar primair onderwijs in Enschede na berichten in de media over tienduizenden euro’s die het krap bij kas zittende openbaar onderwijs in de skybox zou steken. Lees verder

Consent reageert op de eigen website op de berichtgeving van de regionale krant Tubantia en de zender RTV Oost door te stellen dat die berichten gebaseerd zijn op beeldvorming en niet op feiten. De stichting benadrukt met FC Twente en andere partners samen te werken in het project Maatschappelijk Plein Twente. Daaraan doen naast Consent nog 19 maatschappelijke partners mee, waaronder FC Twente, woningbouwverenigingen, de provincie Overijssel en zorginstellingen. Ook het bestuur VCO voor christelijk onderwijs, de Universiteit Twente, hogeschool Saxion en het ROC Twente nemen eraan deel.

Gratis vergadercapaciteit
Consent vindt Maatschappelijk Plein Twente van groot belang, omdat binnen dit initiatief veel contacten worden gelegd 'met partners die direct en indirect een bijdrage kunnen leveren aan onderwijsprocessen'. Daarnaast beschikt Consent door deelname over gratis vergaderfaciliteiten en zijn er tijdens wedstrijden plaatsen beschikbaar voor alle partners.

Deze plaatsen zegt Consent in te zetten voor onder anderen leerlingen, winnaars van prijsvragen en docenten. 'Het is nadrukkelijk niet een directieverhaal maar voor al onze 33 Consent-scholen in heel Twente', zo staat in de reactie.

Gedegen afweging
De onderwijsstichting benadrukt dat deelname aan het Maatschappelijk Plein Twente 'het resultaat van een gedegen en open afwegingsproces' is geweest, waarbij de raad van toezicht en de gemeenschappelijk medezeggenschapsraad betrokken waren. Iedere deelnemer aan het Maatschappelijk Plein Twente draagt 30.000 euro bij, waarvan 5.000 aan het project Scoren in de Wijk. Van deze kosten neemt VCO eenderde deel voor haar rekening en Consent tweederde deel.

Het maatschappelijk belang en het efficiënt omgaan met geld komt volgens Consent tot uitdrukking in de oproep aan alle partners om met vrijwilligers een deel in te vullen. 'Deze oproep is inderdaad van werkvloer tot directie gedaan en bovendien aan alle partners. Juist dit unieke van de samenwerking wordt nu in de media neergezet als bizar. Alsof vrijwilligerswerk een schande is’, aldus de reactie van Consent.

PvdA hapt toe
De opgeklopte berichtgeving in de Twentse media was voor de PvdA-Tweede Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Tanja Jadnanansing reden om Kamervragen te stellen aan minister Marja van Bijsterveldt van OCW.