Uniek aanbod: gratis adviseur crisiscommunicatie

VOS/ABB heeft een uniek ledenaanbod: als u plotseling te maken hebt met een ernstige crisis of calamiteit binnen uw organisatie, kunt u rekenen op een professionele communicatieadviseur op locatie. Als u dat wilt, kan deze adviseur namens uw organisatie optreden als externe mediawoordvoerder. 

Via de Helpdesk kunt u telefonisch overleggen over wat er in een specifieke situaties nodig is om de informatievoorziening aan leerlingen, ouders en andere betrokkenen te optimaliseren. Daarbij kiest VOS/ABB altijd voor open, transparant en eerlijk communiceren, maar ook voor de zorg en juridische plicht die de school heeft om het belang van leerlingen, personeelsleden, ouders en de organisatie zelf te garanderen.

De Helpdesk van VOS/ABB merkt aan het aantal adviesaanvragen dat de behoefte aan goede crisiscommunicatie toeneemt, ook op locatie. Om in die behoefte te voorzien, heeft VOS/ABB een pool opgezet van vier ervaren adviseurs. Zij kunnen in actie komen om achter de schermen advies te geven en indien dat nodig is voor de schermen op te treden als woordvoerder.

VOS/ABB heeft de ervaren crisiscommunicatieadviseurs Ronald Brouwers, Ruth Gorissen, Akkelien Hovinga en Hilde Gerlofs achter de hand. Zij zitten verspreid over het land in respectievelijk Rotterdam, Amersfoort, Tijnje (bij Drachten) en Groningen. Afhankelijk van de locatie waar u gevestigd bent, kunnen zij dus redelijk snel ter plaatse zijn.

Hoe werkt het?
Als er op een school of binnen uw bestuur sprake is van een crisis, kunt u contact opnemen met de Helpdesk van VOS/ABB. In overleg met communicatieadviseur Martin van den Bogaerdt van VOS/ABB wordt bepaald of de situatie van dien aard is, dat een van de crisiscommunicatieadviseurs naar u toe kan komen.

Het ledenaanbod bestaat uit één dagdeel van maximaal vier uur gratis dienstverlening. Mocht u de crisiscommunicatieadviseur langer nodig hebben, dan kunt u hem of haar zelf inhuren tegen een tarief dat aanmerkelijk lager ligt dan wat in de markt hiervoor gebruikelijk is.

VOS/ABB heeft hiervoor een modelcontract beschikbaar, zodat u niet over tarieven en andere voorwaarden hoeft te onderhandelen. U hebt het tijdens een crisis of calamiteit immers al druk genoeg.

De crisiscommunicatieadviseurs stellen zich aan u voor!

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Buiten kantooruren kunt u in noodgevallen die absoluut geen uitstel dulden,  contact opnemen met Martin van den Bogaerdt: 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn