Dag van het vmbo voor leerlingen en leraren

De nieuwste ontwikkelingen in het vmbo worden op 13 oktober gepresenteerd op een landelijke ‘Dag van het vmbo’ in de school Het Westeraam in Elst. Het motto is ‘Go VMBO!’ en het interactieve programma is gericht op leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders, leerkrachten en leidinggevenden in het basisonderwijs, maar ook andere betrokkenen zijn welkom. Lees verder

Zo worden ook docenten en directies van vo-scholen, studenten en docenten van pabo’s en lerarenopleidingen en mensen uit het bedrijfsleven en van onderwijsorganisaties uitgenodigd. Het programma wordt georganiseerd door de Stichting Platforms VMBO in opdracht van het ministerie van OCW en de toegang is gratis.

Ongeveer de helft van alle leerlingen in groep 8 gaat na de basisschool naar het vmbo. Voorlichting speelt een belangrijke rol bij het maken van een goede keus voor een opleiding. Stichting Platforms VMBO wil met deze Dag van het vmbo bezoekers informeren over de mogelijkheden binnen deze scholen. 

Voor Go VMBO! is een interactief programma samengesteld met workshops, demonstraties, presentaties en voorlichting over de nieuwste ontwikkelingen in het vmbo. De manifestatie moet inspireren, motiveren, informeren en verbinden.

Go VMBO game

Tijdens de manifestatie ‘Go VMBO!’ wordt ook een nieuwe educatieve game voor studiekeuze gelanceerd. Deze game is ontwikkeld door de Stichting Platforms VMBO en helpt toekomstige leerlingen van het voortgezet onderwijs op een speelse manier ontdekken hoe het voortgezet onderwijs in elkaar zit, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de te maken keuze voor niveau van voortgezet onderwijs en de bijbehorende schoolkeuze. De game laat hen ontdekken welke talenten zij hebben en op welke school zij met deze talenten het best tot hun recht komen.

  • Datum:             donderdag 13 oktober 2011
  • Tijd:                13.30 – 18.00 uur
  • Locatie:          Het Westeraam, Auditorium 6 in Elst
  • Toegang:        gratis
  • Informatie:     www.govmbo.nl