Dag van Respect: steeds meer scholen doen mee!

Op een recordaantal van 3000 scholen in Nederland is donderdag aandacht besteed aan de Dag van Respect. Lees verder

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen gingen aan de slag met het thema van dit jaar: ‘respect begint bij respect voor jezelf’. Gastlessen hierover werden gegeven door bekende Nederlanders. Zo ging burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam in zijn stad naar de openbare Nicolaes Maesschool. Daar werd een zogenoemd charter van respect uitgereikt.

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es en rabbijn Awraham Soetendorp woonden een gastles bij in de openbare basisschool De Poolster in Amsterdam. Deze school doet mee aan het project Vreedzame School. Ook andere BN’ers, onder wie D66-Kamerlid Boris van der Ham, VVD-staatssecretaris Fred Teeven, het liberale Kamerlid Stef Blok en zijn PvdA-collega Ahmed Marcouch woonden diverse gastlessen bij.

Ook in Rotterdam, dat dit jaar samen met Amsterdam ‘Stad van Respect’ was, werden activiteiten georganiseerd. Zo hielden in totaal 150 leerlingen van de Theaterhavo/vwo van Hofplein Rotterdam en de Beatrixschool-Pendrecht op het Binnenwegplein een flashmob.

Dit verrassingsoptreden werd muzikaal begeleid door jazz- en soulzanger Vincent Vilouca, die speciaal voor de Dag van Respect het nummer In Bloei opnam.

Zie ook www.dagvanrespect.nl.