‘Daling aantal voortijdig schoolverlaters op schema’

Het kabinet zegt op koers te liggen bij het verlagen van het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv’ers). Vorig jaar nam het aantal met 3915 af. Dat meldt het kabinet in de zogenoemde verantwoordingsbrief. Lees verder

‘De voortgang in de uitvoering van dit projet ligt goed op koers’, meldt het kabinet in de verantwoordingsbrief. Doel is om in 2012 te komen tot een halvering van de schooluitval ten opzichte van 2002. Toen waren er 71.000 vsv’ers. In 2012 moet dat aantal zijn teruggebracht tot maximaal 35.000.

Het afgelopen jaar heeft het kabinet de inspanningen ge├»ntensiveerd in samenwerking met diverse partners, waaronder scholen, gemeenten en het bedrijfsleven. Tot die extra inspanningen behoren convenanten met scholen. De daling van het aantal vsv’ers is volgens het kabinet onder meer te danken aan een betere zorgstructuur.

Klik hier voor de verantwoordingsbrief. De brief staat in het teken van de verantwoordingsdag, een tussentijdse rapportage van het kabinetsbeleid, op de derde woensdag van mei.