Dekker relativeert achterstallig onderhoud weg

In het primair onderwijs is over het algemeen geen sprake van achterstallig onderhoud aan schoolgebouwen. Deze constatering van staatssecretaris Sander Dekker van OCW komt niet overeen met wat veel schoolbesturen in aanloop naar de doordecentralisatie van het buitenonderhoud ervaren.

Dekker komt met zijn constatering in antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van een brief van de Algemene Rekenkamer over de overheveling van het buitenonderhoud en de aanpassing van schoolgebouwen van de gemeenten naar de schoolbesturen voor primair onderwijs.

Hij verwijst voor zijn constatering naar een onderzoek uit 2011 van PRC Bouwcentrum naar de staat van het onderhoud van schoolgebouwen. De conclusie van dat onderzoek was dat de algemene, technische staat van het onderhoud van schoolgebouwen goed is. ‘Er is in algemene zin dus geen sprake van gebrekkig onderhoud aan scholen’. Dekker meldt ook dat uit een ander onderzoek van Oberon blijkt dat schoolbesturen graag aanpassingen zien op het terrein van energiezuinigheid, duurzaamheid en de kwaliteit van het binnenmilieu.

Veel schoolbesturen zijn bang dat het budget voor nieuwbouw en onderhoud van scholen niet voldoende is om het opgelopen achterstallig onderhoud weg te werken. Uit de antwoorden van de staatssecretaris kan worden opgemaakt dat de besturen daar in het kader van de doordecentralisatie niet bang voor hoeven te zijn, omdat er volgens hem over het algemeen geen sprake is van achterstallig onderhoud.

Wat is uw ervaring? Valt het met de staat van uw schoolgebouwen heel erg mee, zoals staatssecretaris Dekker suggereert, of is er wel degelijk veel achterstallig onderhoud? Geef hieronder uw reactie.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

1 reactie op “Dekker relativeert achterstallig onderhoud weg

  1. Ach, wat is achterstallig onderhoud? Zolang het dak niet lekt? Laat hem maar even langskomen, zal ik m eens precies laten zien wat de staat van onderhoud van onze gebouwen is…..Denk niet dat hij in zo’n onderhouden huis zou willen wonen.

Reacties zijn gesloten.