Delftse vwo-leerling van 16 toegelaten tot Oxford

De 16-jarige leerling Anna Schooneveld van het bij VOS/ABB aangesloten openbare Grotius College in Delft is toegelaten tot het prestigieuze Oriel College van de universiteit van Oxford. Anna volgt tweetalig vwo aan het Grotius College. In juni zal ze haar … Lees verder

De 16-jarige leerling Anna Schooneveld van het bij VOS/ABB aangesloten openbare Grotius College in Delft is toegelaten tot het prestigieuze Oriel College van de universiteit van Oxford.

Anna volgt tweetalig vwo aan het Grotius College. In juni zal ze haar opleiding, inclusief een diplomering IB English, afronden. Afdelingsleider Bentvelzen-Veltkamp van het tweetalig vwo meldt op de website van de school dat Anna uiteindelijk een ‘prachtige cijferlijst’ zal hebben.

Voor de toelating tot Oxford moest de Delftse leerling een zwaar examen afleggen en een aantal interviews ondergaan. Wereldwijd hadden zich 1000 leerlingen aangemeld. Anna is een van de 190 leerlingen die zijn toegelaten. Ze gaat de studie Physics and Philosophy volgen.