Den Haag wil geen aanmeldingen meer van embryo’s

De gemeente Den Haag stelt paal en perk aan de (zeer) vroege aanmelding van leerlingen bij basisscholen. ‘We willen af van de situatie dat ouders met een foto van de embryo in de hand, kinderen komen inschrijven’, zegt de Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66). Lees verder

Ouders in Den Haag mogen hun kind ‘pas’ voor de basisschool opgeven na de eerste verjaardag van hun zoon of dochter. Bovendien geldt de bepaling dat kinderen niet meer op verschillende scholen tegelijk mogen worden ingeschreven. ‘Het is niet langer: wie het eerst komt, het eerst maalt. Iedereen kan zijn kind nu op tijd inschrijven voor de gewenste basisschool’, aldus Van Engelshoven, die de maatregelen van de gemeente Den Haag maandag bekendmaakte.

Als kinderen 11 maanden zijn, verstuurt de gemeente Den Haag een oproep aan ouders om hun kind bij één basisschool aan te melden. De scholen verzamelen alle aanmeldingen en bepalen vervolgens zelf hoeveel kinderen en welke er worden toegelaten. Wie er niet doorkomt, kan zich bij een nieuwe school aanmelden.

Klik hier voor meer informatie.