Detacheren onderwijspersoneel voortaan vrij van btw

Het uitlenen van onderwijzend personeel door de ene school aan de andere is voortaan vrijgesteld van btw. Dat heeft staatssecretaris De Jager van Financiën op basis van rechterlijke uitspraken bepaald. Scholen moeten bij het detacheren van personeel wel aan bepaalde criteria voldoen om btw-heffing te voorkomen. Lees verder

Die criteria heeft de staatssecretaris, na de uitspraken van Hof Den Haag in januari en maart in de zaak Horizon College, samengevat en toegelicht in een brief aan de Tweede Kamer. De Jager wil hiermee bereiken dat het zowel voor de onderwijssector als de Belastingdienst volkomen duidelijk is in welke gevallen het detacheren van onderwijzend personeel is vrijgesteld van btw.Ook wil hij voorkomen dat de onderwijssector onnodig belast wordt met de btw-gevolgen van het onderling uitlenen van onderwijzend personeel.

‘De samenvatting die als bijlage bij deze brief is gevoegd, biedt de partijen een praktisch toepasbaar kader", aldus De Jager. De brief met de bewuste bijlage  kunt u downloaden uit de rechterkolom hiernaast.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250, helpdesk@vosabb.nl.

Bijlagen