Docentenmiddag expositie ‘Feest! Weet wat je viert’

Museum Catharijneconvent in Utrecht houdt op 23 april een gratis docentendag voor de expositie Feest! Weet wat je viert.

Ieder jaar is het Kerstmis, Pasen en Sinterklaas. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Met de tentoonstelling en het lesprogramma Feest! Weet wat je viert gaan leerlingen zelf op ontdekkingsreis.

Museum Catharijneconvent wil laten zien hoe het project in het kader van de kerndoelen 37, 38 en 54-56 kan worden ingezet als aanvulling of vervanging van de lesstof. Het Bijbels Museum en museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam bieden de expositie ook aan.

De docentendag op woensdag 23 april van 14.30 tot 17 uur in Museum Catharijneconvent in Utrecht is bedoeld voor leerkrachten van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool.

Deelname is gratis. Aannmelden kan vóór 9 april via r.vanderwielen@catharijneconvent.nl onder vermelding van uw naam en de naam van uw school. Zie ook de uitnodiging van het museum.

Het aprilnummer van magazine School!, dat aanstaande donderdag 3 april verschijnt, besteedt in de excursierubriek aandacht aan Feest! Weet wat je viert in Museum Catharijneconvent in Utrecht.