Doe mee met de Nationale Week van de Dialoog!

De Nationale Week van de Dialoog van 2 tot 8 november is een uitgelezen kans voor het openbaar onderwijs om zich op een positieve wijze te profileren. VOS/ABB kan hierbij ondersteuning geven. Lees verder

Binnen het openbaar onderwijs ontmoeten verschillende kinderen elkaar. Kinderen met verschillende culturele achtergronden, die deels dezelfde en deels andere gewoonten hebben. Kinderen kunnen hiervan leren.

De Nationale Week van de Dialoog van 2 tot 8 november kan daarom een uitgelezen kans voor openbare scholen zijn om zich op een positieve wijze te profileren. In deze week zijn verspreid over het land allerlei activiteiten.

De Nationale Week van de Dialoog, die voor de tweede keer wordt gehouden, is een initiatief van de nationale coördinatoren en lokale initiatiefnemers van de Dag van de Dialoog. Het doel is om de maatschappelijke waarde van de dialoog in het algemeen te vergroten.

Er is een groep van ambassadeurs die het initiatief ondersteunt. Onder hen zijn burgemeester Job Cohen van Amsterdam, oud-burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam, SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, oud-bewindvoerder Herman Wijffels van de Wereldbank en zangeres Frédérique Spigt.

Doe mee!
Openbare scholen kunnen meedoen met de Week van de Dialoog, bijvoorbeeld door actief aandacht te besteden aan de kernwaarden van het openbaar onderwijs. Dat kan door met leerlingen dialoogtafels te organiseren. Als de pers daarbij wordt uitgenodigd, kan dat positief zijn voor het imago van de school.

VOS/ABB kan hierbij ondersteuning bieden. Neemt u daarvoor contact op adviseur Annelies Schrijver: 06-22939679, aschrijver@vosabb.nl