Dringt het eindelijk door? Onderwijs wordt kapotbezuinigd!

Op basis van een artikel in de Volkskrant lijkt het nu eindelijk echt tot de media door te dringen dat het onderwijs door de bezuinigingen ernstig in de knel komt. Minister Marja van Bijsterveldt van OCW blijft echter tegen beter weten in ontkennen dat er problemen zijn. Lees verder

De Volkskrant opent maandag met een bericht over massaal banenverlies in het basisonderwijs. 'De oorzaak van de ontslaggolf is een opeenstapeling van bezuinigingen', zo meldt de krant. Het gaat om een verlies van duizenden banen.

Op zich is dit geen nieuws, omdat VOS/ABB al jaren waarschuwt voor het verlies van duizenden banen. Zo rekenende financieel expert Bé Keizer voor de parlementsverkiezingen in 2010 al uit dat de plannen van de huidige regeringspartij VVD desastreus zouden zijn voor het gehele onderwijs.

Het is op zich goed dat deze alarmerende berichtgeving in de media nu duidelijk maken dat het onderwijs ernstig in de knel komt door het kabinetsbeleid, maar de negatieve signalen zijn door diezelfde media -en door de regeringsfracties in de Tweede Kamer- veel te laat waargenomen.

De reactie van minister Van Bijsterveldt op de berichtgeving in de Volkskrant komt erop neer dat er volgens haar niets aan de hand is. 'Het bedrag per leerling is gestegen en blijft stijgen', aldus de minister.