Man voor de klas levert geld op!

Schoolbesturen die meer mannen voor de klas willen, kunnen gebruikmaken van een subsidieregeling van het Arbeidsmarktplatform PO.

Het platform stelt in totaal 350.000 euro beschikbaar om scholen te stimuleren en te ondersteunen bij het aanstellen van zij-instromende mannen die leraar willen worden in het primair onderwijs. Aanvragen voor het schooljaar 2013-2014 kunnen tot 1 juli 2013 worden ingediend.

Vorig jaar heeft het Arbeidsmarktplatform PO op verzoek van RVKO voor rooms-katholiek primair onderwijs in Rotterdam een evaluatie uitgevoerd naar de wervingsactie van dit bestuur om meer mannen voor de klas te krijgen.

​’Hieruit bleek dat die actie erg succesvol was en dat mannen voor de klas en in onderwijsteams meerwaarde bieden aan de school. Naar aanleiding hiervan en door vragen die het platform vanuit het veld kreeg is deze subsidieregeling in het leven geroepen’, zo laat het Arbeidsmarktplatform PO aan VOS/ABB weten.

Hij-instroom
In maart hield fractievoorzitter Marjolein Moorman van de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad een pleidooi om hoogopgeleide jonge werkloze mannen te laten omscholen tot leraar. Met de zogenoemde hij-instroom wil zij bewerkstelligen dat weer zowel vrouwen als mannen lesgeven. Een compleet vrouwelijke omgeving is volgens haar niet goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl