Eerste digitale basisschool in Deventer

Obs De Snippeling in Deventer is de eerste digitale basisschool. Algemeen directeur Jan Rensink van de bij VOS/ABB aangesloten Stichting Openbaar Onderwijs Deventer heeft donderdag samen met de Deventer wijkwethouder Gosse Hiemstra en de Overijsselse gedeputeerde Carry Abbenhues de officiële opening verricht. Lees verder

Openbare basisschool De Snippeling staat in de Rivierenwijk in Deventer. Dat is een zogenoemde Vogelaarwijk. Ongeveer 90 procent van de leerlingen heeft een allochtone achtergrond. Het gaat voornamelijk om kinderen uit Turkse gezinnen.

Vanaf groep 4 werken de leerlingen met e-books, kleine laptops die zijn aangesloten op het snelle glasvezelnet in Deventer. De computers zijn een aanvulling op het reguliere onderwijs, onder meer om taalachterstanden in te halen.

De kosten van het e-learningproject worden gedeeld door het schoolbestuur, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer.

De officiële opening van de digitale basisschool staat met een grote foto prominent op de voorpagina van de Volkskrant van vrijdag. Eerder heeft ook de Deventer editie van de Stentor er aandacht aan besteed.

Klik hier voor het bericht op de website van de Volkskrant;

Klik hier voor het bericht op de website van de Stentor

Bijeenkomst over e-learning
VOS/ABB organiseert op woensdag 9 maart in Woerden een bijeenkomst over e-learning in relatie tot passend onderwijs. De bijeenkomst is bedoeld voor samenwerkingsverbanden WSNS die bij VOS/ABB zijn aangesloten.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst op 9 maart.