Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel Onderwijstijd

De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met het wetsvoorstel over onderwijstijd. Van de senatoren stemden er 35 voor en 33 tegen. Lees verder

Vorige week was de Eerste Kamer nog uiterst kritisch over het omstreden wetsvoorstel, dat onder meer gaat over de 1040 urennorm in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Verscheidene senatoren van SP tot en met VVD gebruikten termen als 'geen noodzaak', 'geen draagvlak', 'de nodige bedenkingen' en 'niet fraai'. 

Er werd vanuit de Eerste Kamer zelfs op aangedrongen de wet in te trekken, maar volgens Van Bijsterveldt zou het voortgezet onderwijs daar niet bij gebaat zijn. De minister vindt de wet waardevol, omdat minimale urennormen goed zouden zijn voor de onderwijskwaliteit. Wat ze ook belangrijk vindt, is dat in het wetsvoorstel staat dat ouders en leerlingen meer zeggenschap krijgen over de invulling van het onderwijs.

Bij de stemming in de Eerste Kamer bleek er uiteindelijk toch voldoende steun voor het voorstel te zijn. Van de senatoren stemden er 35 voor en 33 tegen.