Eerste nummer van nieuwe magazine School! is uit

Het eerste nummer van School! is verschenen. Dit nieuwe blad is hét onderwijsmagazine van, voor en over het openbaar onderwijs. Lees verder

Het nieuwe magazine is een gezamenlijke uitgave van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en VOS/ABB . Het is de voortzetting van de bladen Inzicht van de VOO en Over Onderwijs van VOS/ABB. School! is er voor iedereen die betrokken is bij het openbaar onderwijs, van ouder tot en met schoolbestuurder.

In het septembernummer staat onder andere een artikel over de eerste uitreiking van het diploma openbaar onderwijs, die vlak voor de zomervakantie plaatsvond op de Hogeschool Edith Stein in Hengelo. De leerkrachten in spe leerden tijdens de opleiding het ‘openbare’ van het openbaar onderwijs op waarde te schatten en het een plek te geven op hun toekomstige school.

Een nieuw noodgebouw
In de rubriek Vijf Vragen vertelt directeur Rob Zilverberg van de openbare Koningin Emmaschool in Schoonhoven over het gloednieuwe noodgebouw. Tien jaar geleden al groeide deze school in het centrum van Schoonhoven uit zijn jasje. Daarom zou er een nieuwe school verrijzen in de aangrenzende nieuwbouwwijk Oost. Vandaag de dag staat dat gebouw er echter nóg niet. Toch is de school blij met de nieuwe tijdelijke huisvesting.

Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn onderwijs aan peuters op openbare basisschool Ravenstein in Vlissingen, de eerste mavo van het land die zich specifiek op de haven richt en de recente ophef over de kosten die soms in rekening worden gebracht voor de ‘gratis’ schoolboeken in het voortgezet onderwijs. 

Het eerste nummer van School! gaat ook in op de stijgende exploitatiekosten waar veel schoolbesturen zich mee geconfronteerd zien. De stijgende kosten hangen samen met maatregelen voor een betere klimaatbeheersing.

Overigens is het probleem van de te korte uitvoeringstermijn om voor subsidie voor betere klimaatbeheersing in aanmerking te komen al opgelost. Toen het blad bij de drukker lag, was dit nog niet het geval. In het artikel wordt daarom nog melding gemaakt van een probleem dat inmiddels mede door toedoen van VOS/ABB gelukkig een stuk minder nijpend is geworden. Klik hier voor meer informatie.

U kunt over deze en andere onderwerpen lezen in het nieuwe blad, dat aan alle leden van VOS/ABB en de VOO en de overige abonnees is verstuurd.

Wat vindt u van het nieuwe blad?
De redactie van School! hoort graag van u als lezer uw mening over het nieuwe magazine. Laat ons weten wat u mooi vindt, of wat u mist, via redactie@voo.nl

De digitale versie van het blad staat in de rechterkolom.

Bijlagen