Energietarieven voor leden vastgeklikt

Leden van VOS/ABB die meedoen aan het project ‘Goedkopere energie voor scholen’ kunnen het komende jaar weer profiteren van vaste en voordelige energietarieven. De tarieven zijn weer ‘vastgeklikt’ en er zijn gunstige voorwaarden bedongen. Lees verder

Pro Mereor Inkoopkenniscentrum heeft na een Europese aanbesteding wederom gekozen voor  Electrabel (elektriciteit) en RWE Energy Nederland (gas). Deze leveranciers kwamen met betaalbare tarieven. De gunstige tarieven in combinatie met de scherpe voorwaarden die zijn gesteld bij de Europese aanbesteding, maken het project opnieuw succesvol. De deelnemers aan het project hoeven bovendien niet te switchen, want dit zijn dezelfde leveranciers als in de vorige periode.

Prijzen
De prijzen voor 2008 zijn voor:

* Elektriciteit:

– dubbeltarief: hoog 9,375 €ct per KWh/ laag 4,835 €ct per KWh
– enkeltarief:  8,295 €ct per KWh

* Gas:

– G1 (≤ 5.000 m3) 31,3658 €c per m3
– G2 (> 5.000 m3) 31,5378 €c per m3

Deze prijzen zijn exclusief regiotoeslagen en energiebelastingen en inclusief opslag van de leveranciers.

De prijzen liggen iets hoger dan de afgelopen jaren, omdat de energieprijzen over de gehele linie de afgelopen jaren behoorlijk zijn gestegen. Via het inkoopcollectief van VOS/ABB profiteren scholen echter ook van de bijkomende voorwaarden. Zo betalen zij geen extra toeslagen voor administratiekosten, switchkosten en dergelijke. Bij andere leveranciers kunnen deze kosten nog bovenop de leverprijs komen.

Het project ‘Goedkopere energie voor scholen’ van VOS/ABB in samenwerking met Pro Mereor loopt inmiddels al vijf jaar en telt ruim 1000 deelnemers. Schoolbesturen kunnen zich nog steeds aansluiten via de aanmeldformulieren op deze website. Voor de komende jaren zal de prijs voor de deelnemers in dit project opnieuw worden ‘vastgeklikt’ op een zo gunstig mogelijk moment.

Pro Mereor organiseert overigens ook trainingen en een masterclass over Europees aanbesteden. Scholen krijgen hier steeds meer mee te maken. In sommige gevallen zal ook de aanschaf van schoolboeken in het voortgezet onderwijs Europees aanbesteed moeten worden.

Informatie: Kasper van Pinxteren van Pro Mereor Inkoopkenniscentrum, 026-3701476,  kvanpinxteren@pro-mereor.nl of kijk op www.vosabb.nl.