Engels aan kleuters tast niveau Nederlands niet aan

Kleuters zijn prima in staat om Engels te leren. Dat blijkt uit een onderzoek naar de effectiviteit van vroeg vreemdetalenonderwijs Engels op de basisschool en de invloed daarvan op de Nederlandse taalvaardigheid van leerlingen. Lees verder

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek, waarvan de eindresultaten eind dit jaar worden verwacht, leiden de lessen Engels vanaf groep 1 tot een hoger niveau Engels dan bij kinderen die niet al op jonge leeftijd Engels krijgen. Zowel de leerlingen die Engelse lessen volgen als de leerlingen die dat niet doen, presteren voor de Nederlandse woordenschat conform de leeftijdsnormen.

Het onderzoek wordt in samenwerking met het Europees platform ‘Internationaliseren in onderwijs’ uitgevoerd door de universiteiten in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor meer informatie.

In het februarinummer van magazine School! staat een interessant artikel over vroeg vreemdetalenonderwijs Duits op openbare basisschool Roombeek in Enschede. U kunt de digitale versie van het artikel downloaden uit de rechterkolom van dit bericht.

Bijlagen