Op maandag 21 november bruist het in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Leden van VOS/ABB en de Vlaamse zusterorganisatie OVSG doen dan tijdens het event ‘Wie niet leest…’ kennis op over effectief leesonderwijs. Kinderboekenschrijver Jan Terlouw deelt als keynote-spreker zijn visie op het leesonderwijs en u kunt inspirerende sessies volgen onder leiding van diverse experts.

In Nederland en Vlaanderen vinden prachtige ontwikkelingen plaats om het leesonderwijs te verbeteren. Daarom hebben wij met onze collega’s van OVSG de handen ineengeslagen om hier na drie webinars een event op locatie over te organiseren.

Het symposium op 21 november krijgt een afwisselend programma: als deelnemer woont u de keynote bij van kinderboekenschrijver Jan Terlouw en kiest u welke inhoudelijke sessies u bijwoont. Die zullen gaan over de wetenschap achter begrijpend lezen, maar ook over de praktijk van het leesonderwijs. Iedere sessie bestaat uit een gedeelte kennisoverdracht en een gedeelte waarin u actief aan de slag gaat.

Wij hebben er niet voor niets gekozen om dit event te organiseren in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Daar kunt u namelijk de expositie Boom roos vis, over leren lezen en leesplezier bezoeken!

Programma

  • 10.00 – 10.30 uur – Inloop met koffie en thee
  • 10.30 – 12.30 uur – Ronde 1
  • 12.30 – 14.00 uur – Lunch en mogelijkheid om expo Boom roos vis te bezoeken
  • 14.00 – 16.00 uur – Ronde 2
  • 16.00 uur – Borrel

Het Nationaal Onderwijsmuseum ligt op loopafstand van station Dordrecht (station aan stadszijde verlaten en direct naar links). Komt u met de auto? Op de contactpagina van het museum staat informatie over parkeergelegenheid.

Aanmelden

Dit event is bedoeld voor leden van VOS/ABB en OVSG: bestuurders, schoolleiders en leraren (lees- en taalexperts). Deelname kost 250 euro per persoon (inclusief btw).

Let op: er is beperkte plek voor 50 deelnemers uit Nederland en 50 deelnemers uit Vlaanderen.

Als deelnemer uit Nederland kunt u zich aanmelden via dit online aanmeldformulier.

Deelnemers uit Vlaanderen kunnen zich aanmelden via OVSG.

Deel dit bericht: