Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst ‘Hoe overleeft u de inspectie?’ (vol!)

13 november 2013 13:30 - 16:00

Is het inspectiebezoek voor uw school een bedreiging of een uitdaging? Hoe bereidt u zich erop voor? Hoe zorgt u ervoor een volwaardige gesprekspartner te zijn? Wat zeggen de opbrengsten over uw school? Deze vragen staan op 13 november centraal tijdens een bijeenkomst in Woerden. Als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten, kunt u gratis aan deze bijeenkomst deelnemen.

Aan de bijeenkomst wordt meegewerkt door oud-inspecteur Henk van der Weijden. Hij schreef samen met Thijs Radersma het boek Overleef de onderwijsinspectie. Zij geven in hun boek scholen handige tips om goed voorbereid te zijn op het inspectiebezoek. Zo wordt de werkwijze van de Inspectie van het Onderwijs helder en leesbaar uiteengezet: wat gaat er aan het bezoek vooraf, wat staat er precies in het toezichtkader, welke kijkwijzer hanteert de inspectie, wat zijn normindicatoren en hoe komt een oordeel tot stand?

Ook inspecteur Frans Janssens werkt aan de bijeenkomst mee. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente en werkt voor het ministerie van OCW als programmamanager modellen voor het meten van leerwinst en toegevoegde waarde. Hij zal vanuit de wetenschap ingaan op kenmerken van effectief toezicht. Een deel van de problemen die Van der Weijden en Radersma in hun boek signaleren, worden volgens Janssens opgelost als de onderwijsinspectie deze in haar werkwijze betrekt.

Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst volop gelegenheid om vragen te stellen aan Van der Weijden en Janssens en om met hen in discussie te gaan.

Wanneer en waar?
De bijeenkomst is op woensdag 13 november van 13.30 tot 16.00 in het kantoor van VOS/ABB in Woerden. Deelname is gratis als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten. Niet-leden betalen 100 euro per persoon (btw-vrij).

Er zijn geen plaatsen meer vrij voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan niet meer!

Informatie: Anna Schipper, 06-30056066,

Gegevens

Datum:
13 november 2013
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Kantoor VOS/ABB
Polanerbaan 15
3447 GN Woerden