Expeditie Droomschool! in Limburg Museum Venlo

In de School!Week 2019 van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) kunnen leerlingen van openbare scholen weer meedoen aan Expeditie Droomschool!. Deze afsluitende activiteit van de jaarlijkse campagneweek van het openbaar onderwijs is op vrijdag 22 maart 2019 in het Limburgs Museum in Venlo.

Expeditie Droomschool! richt zich op leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Zij gaan met elkaar het onderwijs van de toekomst ontwerpen. In de School!Week 2018 was Expeditie Droomschool! in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Voor de School!Week 2019 is gekozen voor het Limburgs Museum in Venlo.

Debat

De werkgroep van VOS/ABB en VOO die de School!Week 2019 voorbereidt, werkt aan een landelijke opening van de campagneweek op maandag 18 maart. Die zal naar verwachting plaatsvinden in Assen.

Er zijn plannen om daar samen met de stichting Plateau Assen voor openbaar primair onderwijs en het openbare Dr. Nassaucollege in de Drentse hoofdstad een debat met leerlingen te organiseren. Deze activiteit zal in het teken staan van democratisch burgerschap, dat nauw aansluit bij het karakter van het openbaar onderwijs.

Diploma

Op woensdag 20 maart 2019 zal een studiedag worden gehouden over het Diploma openbaar onderwijs. Met dit diploma en deze jaarlijkse bijeenkomst richten VOS/ABB en VOO zich op pabo-studenten die zich willen verdiepen in de kernwaarden van het openbaar onderwijs.

Naar verwachting zal deze bijeenkomsten plaatsvinden bij Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Meer informatie over de School!Week 2019 volgt in het najaar.