Extra foto’s Niekée-gebouw Roermond

Hieronder vindt u extra foto’s van het Niekée-gebouw, waarover in Over Onderwijs nummer 4 een reportage staat. De volledige reportage ‘Een gebouw als een avontuur’ kunt u uit de rechterkolom downloaden. Lees verder


De kleurige hal van Niekée, met de replica van de Nikè uit het Louvre in Parijs: de gevleugelde godin van de overwinning. 

 
Nieuw meubilair in Binas-werkruimte (BIologie, NAtuurkunde, Scheikunde).


Van linksboven met de klok mee: verschillende niveaus hebben verbinding met het atrium; ronde lichtkoepels geven ook aan de buitenzijde een ruimtelijk effect; kabelgoten en leidingen blijven zichtbaar; atrium met hangende ‘dozen’.  


Overzicht van de hal met ‘hangende dozen’. Het zijn verschillende werkruimtes, gemaakt van steeds andere materialen. De eerste ‘doos’ links, boven het beeld, is een transparante vergaderkamer: van glas. Rechts de ‘wooden box’ en midden op de foto de ‘golden box’, die is ingepakt in goudfolie.


Detail van de buitengevel, boven de ingang. Achter de ronde koepels is de kantine gesitueerd.


Het leergebied van de horeca-afdeling.


In het leergebied van de afdleing grafi-media.Het gebouw van Niekée is voorzien van stalen gevelplaten in alle kleuren die Corus IJmuiden kon leveren: 27.


Onderonsje in de kantine.


In de gehoorzalen zijn de klapstoelen ook kleurig.


De binnenkant van de ‘golden box’. Het is een loungeruimte waar leerlingen rustig kunnen zitten.


Overal in het Niekée-gebouw kunnen leerlingen inloggen met hun draadloze laptop.