Financiële opvoedcampagne start in Leeuwarden

Op obs De Vrijheid in Leeuwarden wordt op maandag 2 november een nieuwe financiële opvoedcampagne gelanceerd. Het Nationaal Instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) presenteert dan ook een nieuw boek dat kinderen van 6 en 7 jaar kennis laat maken met de waarde van geld. Lees verder

De groepen 3, 4 en 5 van openbare basisschool De Vrijheid in Leeuwarden ontvangen het Nibud op 2 november. Nibud-directeur G. Wilmink maakt dan de resultaten van het onderzoek Financiële Opvoeding in Nederland bekend.  Hierin is onderzocht hoe ouders in Nederland hun kinderen financieel opvoeden. Daarnaast lanceert het Nibud een gratis telefoonnummer waar mensen met vragen over geld & financiële opvoeding terecht kunnen.

De gemeente Leeuwarden stimuleert basisscholen om met de Nibud Geldkoffer lessen te geven over geld in het kader van preventieve schuldhulpverlening. De openbare basisschool de Vrijheid, die valt onder het schoolbestuur Proloog en lid is van VOS/ABB, gaat hier als eerste mee aan de slag.

Daarnaast zullen alle 6- en 7-jarigen in Leeuwarden het nieuwe (voor)leesboekje ‘Meneer Beer’ ontvangen. Doel is om kinderen op jonge leeftijd al op een speelse manier te leren omgaan met geld.

Het Nibud heeft binnen het landelijk platform CentiQ het onderwerp financiële opvoeding hoog op de agenda gezet. Mede door CentiQ heeft het Nibud de mogelijkheid gekregen om onderzoek te doen naar financiële opvoeding en iedere werkdag gratis bereikbaar te zijn voor vragen over geld & financiële opvoeding.

Ook KlasseTV, de internetportal voor docenten, heeft een leerlijn ontwikkeld over ‘Leren omgaan met geld’. Deze leerlijn is er voor alle groepen in het basisonderwijs en is vanaf nu via KlasseTV.nl te gebruiken. KlasseTV heeft het lesmateriaal in samenwerking met de Rabobank ontwikkeld.

Meer informatie over de methode Geldkoffer op www.nibud.nl. 

Meer over ‘Leren omgaan met geld’ op www.klassetv.nl.