Fries bestuur ROOBOL heeft weer beste schoolleider

De bij VOS/ABB aangesloten Friese stichting ROOBOL voor openbaar primair onderwijs heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste schoolleider van Noord-Nederland. Lees verder

Directeur Germ de Vries van de openbare Burgerschool in Dokkum krijgt de Schoolleider van het Jaar-Pluim, een initiatief van Onderwijsbureau Meppel. Zowel ouders en leerkrachten prijzen De Vries om zijn doortastende persoonlijkheid. Hij wordt gezien als een motiverende, positieve, behulpzame en ondersteunende schoolleider.
In het Friesch Dagblad relativeert De Vries de loftuitingen: ‘Ik ben er om de zaak draaiende te houden, zodat leerkrachten hun werk goed kunnen doen. Ik treed niet graag op de voorgrond, ik probeer gewoon mijn werk goed te doen. In die zin vind ik dat niet zo bijzonder. Anderen blijkbaar wel. En het doet me goed als mensen dat waarderen.’Hij vervolgt: ‘Ik vind het vooral ook mooi dat ouders mij waarderen. Als er dingen zijn tussen leerkracht en ouders, is het niet altijd vanzelfsprekend dat alleen een leerkracht gelijk heeft. Of alleen een ouder. Ik probeer er te zijn voor ouders, kinderen én leerkrachten. De cohesie tussen die drie, die is belangrijk. Als er iets is, probeer ik zo objectief mogelijk te zijn. Volgens mij kan ik goed luisteren. Ik ben een mediator.’

De Vries is sinds acht jaar directeur van de openbare Burgerschool in Dokkum. Sinds zijn komst is het aantal leerlingen flink gegroeid. Dat komt mede door het Leonardo-onderwijs dat de school nu biedt aan hoogbegaafde kinderen.Vorig jaar ging de Schoolleider van het Jaar-Pluim naar directeur Willem Wouda van iepenbiere basisskoalle ’t Holdersnêst in het Friese dorp Harkema. Deze school valt ook onder de stichting ROOBOL. Zie het gerelateerde bericht in de rechterkolom en het artikel uit magazine School!.

Bijlagen