Comperio College voor hoogbegaafde kinderen

Het openbaar primair onderwijs in Friese gemeenten Oost- en Weststellingwerf heeft het startsein gegeven voor het Comperio College. Dit is een initiatief voor hoogbegaafde leerlingen.

De officiële opening was dinsdagavond in openbare basisschool De Boekhorst in Oosterwolde. Op donderdagavond wordt het startsein gegeven voor het Comperio College in de openbare Tuindorpschool in Wolvega.

De doelstelling van het Comperio College is om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van hoogbegaafde kinderen, vooralsnog uit de groepen 7 en 8, zowel op intellectueel, sociaal-emotioneel als creatief gebied.

Hoogbegaafde kleuters
Steeds meer scholen richten zich specifiek op het hoogbegaafde kind. Zo is in openbare basisschool de Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg (Zeeland) dit schooljaar een deeltijdklas voor hoogbegaafde kleuters begonnen. De Tweemaster-Kameleon werkt met het zelfontwikkelde programma SterQ!

In het septembernummer van magazine School! komt er een artikel over de deeltijdklas voor hoogbegaafde kleuters van deze Zeeuwse school.